Teadmistebaas

Hoe installeer je Windows 10 of Windows Server 2019 op je VPS  Prindi artikkel

Hoe installeer je Windows 10 of Windows Server 2019 op je VPS

1.
Zet de VPS helemaal uit (Power-Off).

2.
Kopieer de onderstaande instellingen en pas deze toe op je VPS.

3.
Selecteer onder het kopje "CDROM" de gewenste Windows ISO en klik op "Koppelen" of "Mount".

4.
Start je VPS

5.
Ga naar de (HTML 5) VNC Viewer

Als het goed is zie je de gewenste Windows versie opstarten:

6.
Stel Windows in zoals je wenst. Als je Windows 10 wilt gebruiken is Windows 10 Pro aangeraden.

7.
Kies voor "Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd)"

8.
Ga naar de VPS Beheerder en klik op het kopje "Drivers" en koppel de Virtio Driver.

9.
Ga terug naar de je VPS en klik op "Stuurprog. laden"

10.
Klik op Bladeren, en navigeer naar:
CD-Station virtio-win-0.1 185 > viostor > w10 (voor Windows 10 of 2k19 voor Windows Server 2019) > amd64
Klik op "OK". Als het goed is komt er nu een nieuw blauw kopje bij, als deze verschijnt kun je klikken op "Volgende".

11. Navigeer naar de VPS Beheerder en klik onder het kopje Drivers op "Back to original media" of "Terug naar ISO / Disk".

12. Navigeer terug naar je VPS en klik op "Nieuw", klik daarna op volgende om Windows te installeren!

13. Als Windows is geinstalleerd kun je deze verder configureren zoals je wenst.

14. Klik bij dit veld op "Ik heb geen internet".

15. Klik op "Doorgaan met beperkte instellingen"

16. Stel de gewenste Gebruikersnaam en Wachtwoord in. (Een wachtwoord wordt sterk aangeraden)

17.
 Navigeer naar de VPS Beheerder en koppel de Virtio driver aan je VPS.

18. Ga naar je VPS en klik op de balon die op je beeld verschijnt, en klik vervolgens op "Map en bestanden weergeven".

19. Open het bestandje "virtio-win-gt-x64", en installeer deze. Sta alles toe wat dit programmatje vraagt.

20. Als je de volgende melding krijgt klik op "Nee".

21. Klik op "Finish", en herstart je VPS hierna.

22. Navigeer naar de VPS Beheerder, ontkoppel de Virtio driver en pas de opstart volgorde aan naar het onderstaande:

Gefeliciteerd! Nu is Windows succesvol geinstalleerd op je VPS!