Wat is een VPS?  Print dit artikel

Wat is een VPS?

Een VPS (Virtual Private Server) is in principe een virtuele machine die (meestal) door een hostingprovider wordt verhuurd.

Een VPS is geen fysieke server. Je moet het zien als een deel van een fysieke server. Aan elke VPS wordt een hoeveelheid RAM, CPU vCores en opslagruimte toegewezen. Ook heeft elke VPS een eigen besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Windows of Linux.

Een VPS wordt meestal gebruikt voor het hosten van Websites en Game Servers. Ook is het mogelijk om een Computer in de Cloud te realiseren doormiddel van Windows 10 & Extern Bureaublad.